Scheiden in Enschede

Uw totaalpartner op het gebied van echtscheiding

Scheiden in Enschede is de scheidingspartner die alle aspecten betreffende een echtscheiding in huis heeft. Scheiden in Enschede werkt samen met een team aan specialisten. Wij helpen met alle mogelijk financiële, persoonlijke en juridische vraagstukken die op uw pad kunnen komen. Scheiden in Enschede zorgt niet alleen voor een professionele echtscheiding, maar helpt u ook met de start van een nieuw begin. Vraag vandaag nog een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Afspraak maken

Alimentatie berekenen

De betekenis van alimentatie

Wanneer de echtscheiding achter de rug is bent u nog wel verplicht om zowel voor elkaar als voor uw kinderen te zorgen. Dit noemen we onderhoudsplicht. Om dit waar te maken zult u allebei moeten mee betalen aan het levensonderhoud van uw voormalig partner. Dit heet ook wel Alimentatie. In de meeste gevallen wordt alimentatie door middel van een geld bedrag betaald. U kunt de alimentatie ook in natura betalen door bijvoorbeeld de huisvestingskosten-en/of huur te betalen.
Er zijn twee soorten van alimentatie:

  • Kinderalimentatie
  • Partneralimentatie

Kinderalimentatie berekenen

Bij het berekenen van de kinderalimentatie is het doel om ervoor te zorgen dat de leef toestand van het betreffende kind er zo min mogelijk en het liefst niet slechter op wordt. Mocht u de hoogte van de kinderalimentatie zelf berekenen dan zal de rechter nog wel moeten na kijken of dit niet te veel of te weinig alimentatie is. Als u niks afspreekt dan berekent de rechter de hoogte van de alimentatie. Als u kinderen heeft die jonger dan achttien zijn, dan bepaalt de rechter hoeveel kinderalimentatie er betaald moet worden. Dit ligt er aan wat uw inkomen was voor de echtscheiding en aan hoeveel kinderen u heeft.

Partneralimentatie berekenen

Vaak wordt partneralimentatie betaald wanneer het inkomen van uw ex-partner en u aanzienlijk verschilden van elkaar. U bent vrij om afspraken te maken over de duur van alimentatie zowel als de hoogte van de partneralimentatie. Het is verstandig om de gemaakte afspraken over de alimentatie op te nemen in het echtscheidingsconvenant die wordt gemaakt door één van onze experts. Mocht u er niet in slagen om zelf afspraken te maken over de alimentatie, dan doet de rechter voor u. Als er kinderen jonger dan 18 jaar zijn betrokken bij de echtscheiding wordt zowel de kinder- als de partneralimentatie door de rechter getoetst. Ook wordt de alimentatie één keer per jaar wettelijk geïndexeerd.