Scheiden in Enschede

Uw totaalpartner op het gebied van echtscheiding

Scheiden in Enschede is de scheidingspartner die alle aspecten betreffende een echtscheiding in huis heeft. Scheiden in Enschede werkt samen met een team aan specialisten. Wij helpen met alle mogelijk financiële, persoonlijke en juridische vraagstukken die op uw pad kunnen komen. Scheiden in Enschede zorgt niet alleen voor een professionele echtscheiding, maar helpt u ook met de start van een nieuw begin. Vraag vandaag nog een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Afspraak maken

Alimentatie Enschede

Alimentatie Enschede

Na een echtscheiding bent u verplicht voor elkaar en uw kinderen te zorgen door alimentatie Enschede. De alimentatie wordt in de meeste gevallen met geld betaald. U zult samen mee moeten betalen aan het levensonderhoud van uw ex-partner. Maar u kunt ook in natura betalen, één van u kan ook bijvoorbeeld de huur betalen.
Er zijn meerder soorten alimentatie:
Kinderalimentatie.
Partneralimentatie.

Partneralimentatie
Partneralimentatie is van toepassing als het inkomen van u en uw partner voor de echtscheiding aanzienlijk van elkaar afweken. U bent vrij om van te voren de hoogte en duur van de partneralimentatie te beslissen. Het is wel handig om dit op te nemen in het echtscheidingsconvenant. Dit echtscheidingsconvenant wordt opgesteld door één van onze specialisten. Mocht u er onverhoopt niet in slagen om dit af te spreken, dan zal de rechter de hoogte en duur van de alimentatie bepalen. Hebt u kinderen jonger dan 18 jaar? Dan zal de rechter de hoogte van de alimentatie altijd controleren. Behalve als dit anders is afgesproken wordt de partneralimentatie jaarlijks geïndexeerd.
Kinderalimentatie
Tijdens het maken van afspraken over de kinderalimentatie is het de bedoeling dat de leefsituatie van uw kind(eren) er niet of dan wel niet zo weinig mogelijk op achteruit gaat. U kunt de hoogte van de kinderalimentatie ook zelf samen met uw partner afspreken. Natuurlijk controleert de rechter dan nog wel of het bedrag niet te laag of te hoog is. Als u en uw ex-partner hier geen afspraken over maken zal de rechter dat doen. De hoogte en duur van de alimentatie is afhankelijk van de hoogte van uw inkomen en het aantal kinderen dat u had voordat de echtscheiding plaatsvond.