Scheiden in Enschede

Uw totaalpartner op het gebied van echtscheiding

Scheiden in Enschede is de scheidingspartner die alle aspecten betreffende een echtscheiding in huis heeft. Scheiden in Enschede werkt samen met een team aan specialisten. Wij helpen met alle mogelijk financiële, persoonlijke en juridische vraagstukken die op uw pad kunnen komen. Scheiden in Enschede zorgt niet alleen voor een professionele echtscheiding, maar helpt u ook met de start van een nieuw begin. Vraag vandaag nog een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Afspraak maken

Alimentatie

Scheiding Enschede: Wat houdt alimentatie in?

Na de scheiding bent u samen verplicht om voor elkaar en uw kinderen te zorgen. Dit wordt ook wel de onderhoudsplicht genoemd. Om hier aan te kunnen voldoen, dient u gezamenlijk mee te betalen aan het levensonderhoud van uw ex-partner. Dit noemt men ook wel alimentatie. Over het algemeen wordt de alimentatie middels een geldbedrag betaald. Betaalt één van uw beide bijvoorbeeld de huur- en/of huisvestingskosten, dan is dit een vorm van alimentatie in natura.

Er zijn twee mogelijkheden van alimentatie:

  • Kinderalimentatie;
  • Partneralimentatie.

Scheiding in Enschede: Kinderalimentatie

Bij het vaststellen van kinderalimentatie is de doelstelling ervoor te zorgen dat de leefsituatie van het desbetreffende kind er niet, dan wel, zo min mogelijk op achteruitgaat. Wordt de hoogte van de kinderalimentatie door u samen bepaald, dan bekijkt de rechter of deze niet te hoog of te laag is. Spreekt u niets af, dan stelt de rechter de hoogte vast. Bij kinderen jonger dan achttien jaar, dan bepaalt de rechter wat er aan alimentatie dient te worden betaald. Dit is onder meer afhankelijk van het aantal kinderen en het inkomen, voordat de echtscheiding plaatsvond.

Echtscheiding Enschede: Partneralimentatie

Partneralimentatie wordt vaak afgesproken wanneer de inkomsten van u en uw ex-partner aanzienlijk afwijken van elkaar. U bent vrij in het maken van afspraken met betrekking tot de duur en de hoogte van de alimentatie. Het is wijs om deze afspraken vast te laten leggen in een echtscheidingsconvenant die opgesteld wordt door één van onze professionals. Slaagt u er niet in samen afspraken te maken over de partneralimentatie, dan doet de rechter dit voor u. Als er kinderen jonger dan achttien jaar in het spel zijn, toetst de rechter altijd het bedrag dat u heeft afgesproken. Zowel de kinder- als de partneralimentatie wordt, tenzij u anders afgesproken heeft, jaarlijks wettelijk geïndexeerd.