Scheiden in Enschede

Uw totaalpartner op het gebied van echtscheiding

Scheiden in Enschede is de scheidingspartner die alle aspecten betreffende een echtscheiding in huis heeft. Scheiden in Enschede werkt samen met een team aan specialisten. Wij helpen met alle mogelijk financiële, persoonlijke en juridische vraagstukken die op uw pad kunnen komen. Scheiden in Enschede zorgt niet alleen voor een professionele echtscheiding, maar helpt u ook met de start van een nieuw begin. Vraag vandaag nog een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Afspraak maken

Echtscheiding en uw onderneming

Wanneer u en uw partner gaan scheiden en één van u bezit een eigen bedrijf, dan zal dit mogelijk grote gevolgen kunnen hebben voor uw bedrijf. Wanneer u voor de wet wordt beschouwd als getrouwd in gemeenschap van goederen of geregistreerd partnerschap, dan zal in principe het bedrijf ook verdeeld worden in de verdeling. Hier is in onderling overleg van af te wijken, mits u hier samen met uw partner een overeenkomst bereikt.
Laat u goed informeren door de financieel adviseur van Scheiden in Hengelo of de fiscalist die Scheiden in Hengelo voor u aanstelt.

valt mijn bedrijf over het te verdelen bezit?

Als u getrouwd bent in gemeenschap van goederen of een geregistreerd partnerschap heeft zonder voorwaarden valt de onderneming onder gemeenschappelijk bezit. In het geval van samenwoners, geregistreerd partners met voorwaarden en gehuwden met voorwaarden valt de onderneming meestal onder vermogen van één van de partners. De partnerschap voorwaarden of huwelijkse voorwaarden dienen altijd goed nagekeken te worden bij een echtscheiding.

kan ik verder met mijn bedrijf na de echtscheiding?

Helaas kan een echtscheiding de voortgang van een bedrijf ernstig in gevaar brengen. Dit komt omdat in veel gevallen een bedrijf onder het gemeenschappelijk vermogen valt tijdens een echtscheiding. Dit betekent dat als één de partners niet verder wil met de onderneming de ander hem/haar uit zal moeten kopen. Er is wellicht de mogelijkheid om dit te verrekenen met een ander vermogen, bijvoorbeeld de koopwoning.

pensioen

Wanneer één van u of allebei een onderneming heeft zal het pensioen 50/50 verdeeld worden. Overigens hoeft het bedrag niet gelijk aan de pensioen verzekeraar gestort te worden.

alimentatie

Als u of uw partner een onderneming heeft hangt de hoogte van de alimentatie ook af van de waarde van de onderneming. Het is verstandig om de waard van de betreffende onderneming vast te laten stellen door een professional.