Scheiden in Enschede

Uw totaalpartner op het gebied van echtscheiding

Scheiden in Enschede is de scheidingspartner die alle aspecten betreffende een echtscheiding in huis heeft. Scheiden in Enschede werkt samen met een team aan specialisten. Wij helpen met alle mogelijk financiële, persoonlijke en juridische vraagstukken die op uw pad kunnen komen. Scheiden in Enschede zorgt niet alleen voor een professionele echtscheiding, maar helpt u ook met de start van een nieuw begin. Vraag vandaag nog een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Afspraak maken

Echtscheiding

De beslissing om te gaan scheiden is vaak een emotioneel zware keuze. Als u eenmaal heeft besloten om te gaan scheiden komt er veel op u af in een korte tijd: U ziet door de bomen het bos niet meer. Dit komt omdat er immers veel gaat veranderen in uw leven. Hierdoor moeten er veel verschillende zaken omtrent de echtscheiding geregeld worden maar waar begint u?

Scheiden in Enschede

Scheiden in Enschede biedt de uitkomst. Wij hebben een uniek concept bedacht waardoor we u gehele echtscheiding kunnen behandelen. Scheiden in Enschede werkt samen met een team aan professionals die ieder gespecialiseerd zijn in een ander onderwerp omtrent de echtscheiding. Op deze manier kunnen wij elk vraagstuk vakkundig behandelen.

Mediation

Mediation is een ander woord voor bemiddeling. De bemiddeling wordt gedaan door een mediator. De mediator van Scheiden in Enschede is opgeleid om samen met u en uw partner afspraken te maken over alles betreffende uw echtscheiding. Deze afspraken worden opgenomen in een echtscheidingsconvenant.

Echtscheidingsconvenant

Een echtscheidingsconvenant is een schriftelijke overeenkomst tussen u en uw partner over de echtscheiding. In het echtscheidingsconvenant staan alle afspraken omtrent de echtscheiding. De mediator van Scheiden in Enschede stelt het echtscheidingsconvenant samen met u en uw partner op. Onze mediator houdt bij het opstellen van het echtscheidingsconvenant zoveel mogelijk rekening met uw persoonlijke wensen. Het is belangrijk dat de afspraken voor zowel u en uw partner aanvaardbaar zijn. Het is namelijk niet altijd mogelijk om het echtscheidingsconvenant te wijzigen.

Alimentatie

Na een echtscheiding bent u verplicht om voor elkaar en uw kinderen te zorgen. Dit heet de onderhoudsplicht. Om dit waar te maken moet allebei mee betalen aan het levensonderhoud van uw ex-partner. Alimentatie kan met een geld bedrag betaald worden of in natura. Meestal wordt de alimentatie met een geld bedrag betaald maar als bijvoorbeeld één van u de huur betaald is dit in natura. Verder zijn er nog twee soorten alimentatie: kinderalimentatie en partneralimentatie.