Scheiden in Enschede

Uw totaalpartner op het gebied van echtscheiding

Scheiden in Enschede is de scheidingspartner die alle aspecten betreffende een echtscheiding in huis heeft. Scheiden in Enschede werkt samen met een team aan specialisten. Wij helpen met alle mogelijk financiële, persoonlijke en juridische vraagstukken die op uw pad kunnen komen. Scheiden in Enschede zorgt niet alleen voor een professionele echtscheiding, maar helpt u ook met de start van een nieuw begin. Vraag vandaag nog een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Afspraak maken

Scheiden koophuis

Koophuis/h3>

Natuurlijk begrijpt Scheiden in Enschede dat uw koophuis één van uw belangrijkste bezittingen is. De meeste gehuwde stellen zijn in gemeenschap van goederen getrouwd of wordt zo beoordeelt door de rechtbank. Dit houdt in dat uw bezittingen en dus ook uw koophuis. U en uw partner hebben dan ook allebei evenveel recht om in het koophuis te blijven wonen. Wie in het koophuis blijft wonen hangt af van de nieuwe financiële situatie. Er is ook de optie om het koophuis te verkopen. Als één van u in het koophuis wil blijven wonen, is het de vraag of dit financieel haalbaar is. De financieel adviseur van Scheiden in Enschede kan u hier natuurlijk mee helpen.

Overwaarde en restschuld op uw koopwoning

Wanneer u uw koophuis eenmaal heeft verkocht, is er vaak sprake van overwaarde of restschuld op uw koophuis. Als het verkoop bedrag van uw koopwoning hoger is dan de af te lossen hypotheek. Wanneer de verkoop van uw koophuis na een scheiding niet genoeg geld opbrengt om uw hypotheek voor uw koophuis af te lossen zit u met een restschuld. U en uw partner hebben allebei recht op 50% van de overwaarde op uw voormalige koophuis. De situatie dat uw koophuis na de scheiding onder water staat kan zich ook voor doen. Dit betekent dat de opbrengst van de verkoop van uw koophuis lager is dan de af te lossen hypotheek. Neem in dit geval contact op met de financieel adviseur van Scheiden in Enschede.

Nieuwe woning

Na een echtscheiding heeft ten minste één van u een nieuwe woning nodig. Omdat Scheiden in Enschede u ook na de scheiding wil helpen werken we samen met een aantal verhuurbemiddelaars in de omgeving van Twente. Scheiden in Enschede kan u ook helpen met het kopen van een nieuwe woning.