Scheiden in Enschede

Uw totaalpartner op het gebied van echtscheiding

Scheiden in Enschede is de scheidingspartner die alle aspecten betreffende een echtscheiding in huis heeft. Scheiden in Enschede werkt samen met een team aan specialisten. Wij helpen met alle mogelijk financiële, persoonlijke en juridische vraagstukken die op uw pad kunnen komen. Scheiden in Enschede zorgt niet alleen voor een professionele echtscheiding, maar helpt u ook met de start van een nieuw begin. Vraag vandaag nog een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Afspraak maken

Scheiden en uw koopwoning

koopwoning

Wanneer u gaat scheiden en in bezit bent van een koopwoning, is dit één van uw belangrijkste bezittingen. Het overgrote deel van de getrouwde stellen is in gemeenschap van goederen getrouwd of wordt tijdens een echtscheiding zo beoordeeld door de Rechtbank. Dit houdt in dat uw eigendommen, uw woning inbegrepen, eigendom is van u en uw partner samen zijn. Dit betekent dan ook dat u allebei recht heeft om in het huis te blijven wonen, mits dit financieel haalbaar is. Een andere mogelijkheid is om de woning te verkopen of te verhuren. Raadpleeg voor meer informatie de financieel adviseur van Scheiden in Enschede.

Overwaarde en restschuld

Wanneer u een huis verkoopt is er vrijwel altijd sprake van een overwaarde of een restschuld. Er is sprake van een restschuld wanneer de koopsom waarmee uw huis is verkocht niet hoog genoeg is om de hypotheekschuld af te lossen. Deze restschuld zal dan afbetaald moeten worden bij de hypotheekverstrekker. Wanneer de koopsom van uw woning hoger is dan de af te lossen hypotheekschuld is er sprake van overwaarde. De overwaarde is het bedrag dat u na het afbetalen van de hypotheekschuld overhoud. Voor meer informatie over uw overwaarde kunt u een afspraak inplannen met de financieel adviseur van Scheiden in Enschede. Heeft u een restschuld die nog afbetaald moet worden? Neem dan ook contact op met de financieel adviseur van Scheiden in Enschede.

Huurwoning

Op het moment dat u een woning huurt, heeft u nog steeds recht om in het huis te blijven wonen. Degene die in het huurcontract staat vermeld heeft ook recht om in huis te blijven wonen. Soms staan beide partners in het huurcontract vermeld. In dit geval wil de verhuurder het liefst dat de meest stabiele huurder in het huis blijft wonen. U kunt wel overleggen met de verhuurder of hier van afgeweken kan worden, maar die kan en mag dat weigeren.

Nieuwe woning

Na een echtscheiding heeft vaak minimaal één van u een nieuwe woning nodig. Scheiden in Enschede kan u hiermee helpen. Wij werken samen met een aantal verhuurbemiddelaars in de omgeving van Twente die een geschikte woning kunnen vinden voor u. Wij kunnen u zowel begeleiden bij het vinden van een nieuwe huurwoning als koopwoning. U dient wel rekening te houden dat wij altijd afhankelijk zijn van de vraag en het aanbod.